Nyhetsbrev før mai


Det begynner å bli en stund siden siste nyhetsbrev. Men nå ser det endelig ut som om vi kan begynne å ta opp noe av aktivitetene igjen, med en forsiktig gjenåpning på gang.

 

Kjære Tanum menighet!

Det begynner å bli en stund siden siste nyhetsbrev. Selv om det har vært få oppdateringer, har det skjedd mye allikevel – samtaler, dåp og vielser og mye annet – og ikke minst den omfattende jobben med å holde seg oppdatert på gjeldende smittevernregler. Foreløpig rekord er én time fra gudstjenester ble tillatt til de igjen ble forbudt… Men nå ser det endelig ut som om vi kan begynne å ta opp noe av aktivitetene igjen, med en forsiktig gjenåpning på gang.

Åpen kirke
Vi må nok vente enda en stund før vi kan feire gudstjenester, men heldigvis kan vi ha åpen kirke igjen. Nå på søndag vil kirken være åpen fra kl 11-13, der det blir mulighet for stillhet, bønn, lystenning og nattverd. Det blir også åpen kirke på tirsdag kl 13-15 og torsdag kl 18-20. 

Bokgave til alle barn
Bitte, bitte små frø vokser i det skjulte til noe stort som ikke kan overses. "Det fantastiske sennepsfrøet" er en kjempefin bok som vi gjerne vil dele ut til barn i menigheten. Under åpen kirke kl 11-13 på søndag kan bøkene hentes i kirken – menighetspedagog Marianne og prest Dorothee tar imot dere. Passer det ikke på søndag, kan dere avtale et annet tidspunkt for henting med Marianne, mf925@kirken.no.

På søndag er det nemlig teksten om sennepsfrøet og surdeigen som er evangelietekst. Det blir lagt ut en andaktsvideo på facebook og nettsider der vi utforsker denne fortellingen.

Årsmøte
Menighetens årsmøte blir i år digitalt. Det finner sted søndag 9. mai kl 10 på nettmøteplattformen Zoom. Siden fjorårets årsmøte ble utsatt, rekker vi over både 2019 og 2020 i år. På menighetens nettside ligger innkalling og årsmelding ute, og der er det også en lenke til zoom-møtet. Klikk dere inn, så er det mulighet for å se noen ansikter!

Gågruppen
Det er få steder som er vakrere enn Tanumåplatået når våren kommer. Vi er glade for at gågruppen kan starte opp igjen – første gang er mandag 10. mai. Møt opp kl 1130 utenfor kirkesenteret. Ta med matpakke og kopp. Etter turen spiser vi matpakken vår ute.

Pinsefestival
Det er et fabelaktig program som er planlagt for pinsfestivalen i år. Vi håper i det lengste at den lar seg gjennomføre, og dersom det åpnes for arrangementer selv med bare noen få deltakere, blir det festival! På programmet står bl.a. kåserikonsert med Solveig Slettahjell og Per Arne Dahl, konsert med Kim Rysstad og foredrag ved biskop Kari Veiteberg. Gå inn på dypeandedrag.com for mer info, og følg med på vår nettside og facebookside for oppdatert informasjon.

Konfirmanter, ungdom og barn
Ungdomsarbeidet har gjennom hele pandemien kunnet holde det gående på skjerm, men nå øyner vi muligheten for å få til noen fysiske treffpunkter før sommeren. Det hadde vært godt! Neste uke blir det konfirmantundervisning igjen. Vi jobber fortsatt for og håper inderlig på at konfirmasjonsleiren blir i Hemsedal som planlagt. Når det gjelder barnekoret regner vi med at vi kan få til et par øvelser før sommeren. I alle fall bør den tradisjonsrike utendørsavslutningen la seg gjøre!

 

Riktig god helg!

Varm hilsen fra staben i Tanum menighet

Tilbake