Nyhetsbrev for sommeren

Nytt fra Tanum menighet

Kjære Tanum menighet!

Nå er sommeren her, og endelig har det faktisk blitt mulig å samles igjen! Det var flott å feire skaperverkets dag med friluftsgudstjeneste utenfor kirkesenteret, med barnekor og voksenkor trygt plassert i benkeradene, sol, is, flott musikk og feiring av den verden Gud har gitt oss.

På tampen av vårsemesteret har vi også rukket å møtes til StrikkSnakk, til sorggruppeavslutning, babysang, barnekor, ungdomsklubb og ungdomsledersamlinger. Vi har hatt andakter på Atriumgården og på Carpe Diem, og menighetsrådet fikk også samlet seg på kirkesenteret til siste møte før sommeren. Det er også gledelig at vielser omsider begynner å dukke opp i kalenderen igjen!

Dette blir nok siste nyhetsbrev på et par måneder, med litt info om sommeren og høstoppstarten.

Gudstjenester og sommeråpen kirke

I sommer blir det fellesgudstjenester med Helgerud menighet f.o.m. søndag 27. juni t.o.m. søndag 15. august.  Av praktiske grunner knyttet til smittevern og plasshensyn vil alle fellesgudstjenestene bli i Helgerud kirke, slik de var i fjor. På fire av søndagene er det Tanum som står for gudstjenestene, der vi bruker vår vante liturgi – det blir søndagene 4/7, 18/7, 8/8 og 15/8.

Selv om vi ikke har gudstjenestefeiring i Tanum i sommer, vil vi ha åpen kirke alle ukedager, i første omgang i juli, men det er mulig det utvides til et par uker i august også. Tidspunkter for sommeråpen kirke er:

Mandager, tirsdager og fredager: kl 10-16.

Onsdager og torsdager: kl 16-20

Gå-gruppe

Mandag 5. juli er det Gå-gruppe. Vi møtes på Tanum kirkesenter kl 11 (merk tiden - det har vært ønske om å flytte tidspunktet til kl 11) Etter ca. en times tur på Tanum spiser vi lunsj sammen på kirkesenteret.

Ta med matpakke og kopp. Synnøve koker kaffe. Har man ikke anledning til å bli med på tur, men har lyst til å spise matpakke sammen med noen, er det bare å møte opp ca. kl. 12.

Konfirmantleir

Etter å ha levd i uvisshet lenge om konfirmantleiren kunne gjennomføres, er det nå heldigvis klart for konfirmantleir! I neste uke drar 65 konfirmanter og 30 ledere og ansatte til Hemsedal for 2 konfirmantleire på to og en halv dag hver. Vi deler inn i en «Bjørnegårdkohort» og en «Vøyenengakohort» og ser frem til fine og intense dager på leir.

Høsten

Vi håper inderlig på et høstsemester hvor vi kan møtes som vanlig igjen til gudstjenester og aktiviteter. Er det noe du kunne tenke deg å bidra i menighetsarbeidet, eller kanskje har du noen gode ideer? Ta kontakt med staben!

Søndag 22. august er vi tilbake i Tanum kirke igjen og feirer gudstjeneste for små og store, med markering av skolestart for 1. klassinger.

Fra høsten blir det en del forandringer i staben, med to gode medarbeidere som trer inn pensjonistenes rekker – diakon Synnøve og forvalter Eilert. Vi har akkurat avsluttet prosessen med å ansette nye medarbeidere: vår nye diakon heter Marte Sie Skogstad og vår nye forvalter er Caroline Vesterberg. Vi gleder oss til å ta imot dem, og begge vil bli presentert behørig senere.

I forbindelse med gudstjenesten søndag 29. august takker vi av Synnøve, og Eilert takkes av søndag 12. september. Den 12. september blir det også innsettelse av diakon Marte.

Mart´n

Sett av lørdag 18. september, da blir det TanumMart´n igjen! Dere fikk en mail tidligere i uken med forespørsel angående Mart´n – ta gjerne en kikk til på den mailen. Det trengs en god gjeng med frivillige til mange ulike oppgaver.

Det er også behov for ferske lopper av god kvalitet. (Bøker, tusen ting, finere lopper, duker, smykker, kunst/bilder, leker, sportsartikler, småmøbler, auksjonsgjenstander og stauder). I sommerferien er det mulig å levere lopper på tirsdager mellom kl 12 og 14. Følg med på nettsidene for oppdaterte åpningstider.

Med ønske om en velsignet sommer!

Varm hilsen fra staben i Tanum menighet