Resultatet fra Fasteaksjonen er klart


Tanum menighets bidrag til Fasteaksjonen i 2023 ble på over 80 000kr! Fabelaktig innsats av både konfirmanter, foreldre/foresatte og menighet forøvrig!

Årets fasteaksjon ble nok en gang en kombinasjon av digital og fysisk aksjon. Konfirmantene startet sin innsats i mars med en undervisning om global rettferdighet. Da begynte de en aksjon der de sendte meldinger til slekt, venner og bekjente med oppfordringer om å bidra til aksjonen. Noen av konfirmantene hadde ulike kreative påfunn, som for eksempel en veggavis som ble hengt opp overalt på Vøyenenenga skole - det skaffet mange bidrag til aksjonen!

Aksjonsdagen søndag 26. mars startet med gudstjeneste i kirken, før vi hadde en presentasjon av årets aksjonsinfo og åpen kafe på kirkesenteret. Både gudstjenestegjengere og forbipasserende i finværet hadde stor glede av kafeen!

Konfirmantene gikk da ut på bøsseaksjon, godt hjulpet av foreldre som skysset dem ut til roder i hele soknet. Mange tror at kontantenes tid er forbi, men i rene kontater alene fikk bøsseaksjonen inn 13 000 kr! Det kommer i tillegg til alle de som vippset da bøsseaksjonistene ringte på.

For å motivere til innsats har konfirmantene og konfirmantlederne som har stått på for aksjonen kunnet vinne påskeegg, og like før palmehelga var trekningen klar: Lars, Sigrid og Camilla vant hver sitt påskeegg!

Menighetens bidrag til Kirkens Nødhjelps arbeid har sikret livsvarig tilgang på rent vann for nesten 300 mennesker - det er noe å være stolt over!

 

Tilbake