Nå er det visitas i Tanum menighet!


Første uken i mai kommer biskop Kari Veiteberg på visitas til Tanum og Helgerud menigheter. Hele uken blir derfor proppfull av spennende innhold, og mye av det kan du være med på!

Kjære Tanum menighet, nå er det endelig bispevisitas!

Første uken i mai kommer biskop Kari Veiteberg på visitas til Tanum og Helgerud menigheter. En visitas betyr at biskopen kommer for å ha tilsyn med menighetene - for å se, støtte, inspirere, veilede og utfordre. For å kunne komme på besøk oftere, prøver man nå ut områdevisitas, og derfor har vi denne gangen visitas sammen med Helgerud menighet.

Visitasuken blir tettpakket med et spennende og innholdsrikt program med mange møtepunkter med menighet og lokalsamfunn. Biskopen skal være på tirsdagsmiddag med barnemesse i Helgerud, hun skal møte ungdommer i Tanum og ha møte med menighetsrådene og Sandvikastrategiutvalget. Hun skal møte elever på pilegrimsvandring, det blir møte rektorer for barne- og ungdomsskoler i området, og sammen med elever fra Vøyenenga skole skal vi besøke stiftelsen 10. august, et minne- og læringssenter som har blitt opprettet i etterkant av terrorangrepet mot Al-Noor moskeen. En av programpostene er besøk og omvisning på demenslandsbyen Carpe Diem, og fast innslag på visitaser er møte med ordfører, kommunedirektør og deres stab.

Som dere skjønner, er mange av programpostene for bestemte grupper. Men frykt ikke, det er mye du også kan være med på! Flere av programpostene er nemlig åpne for alle, og dette er en ypperlig anledning til å kunne møte biskopen på nært hold. Ikke bare, det er viktig for biskopen å få møte så mange som mulig i menighetene!

Onsdag 3. mai skal vi ha byvandring i Sandvika, hvor vi går og samtaler med lokale aktører - Fontenehusert, Frelsesarmeen, Frivillighetssentralen og Røde Kors. Vandringen ender i kommunegården, hvor det blir mingling, enkel servering, musikk ved Tord Gustavsen, Siri-Marie Bergsmark og Anne Vada, og hilsener fra biskop og ordfører. Alle er hjertelig velkomne. Dersom man ønsker å være med på vandringen, møter man kl 1430 utenfor Kirkens hus i Sandvika (Rådmann Halmrastsvei 14, i gågata rett overfor den gamle Helgerudgården). Man kan også møte rett i kommunegården hvor vi regner med å starte kl 16. Denne samlingen er ferdig til kl 17.

Onsdag 3. mai kl 1930, altså senere samme dag, er det musikkmeditasjon i Tanum kirke, denne gangen med trompetist Jonas Kilmork Vemøy som gjestesolist.

Torsdag 4. mai blir det menighetsfest for begge menighetene i Helgerud kirke kl 1830. Det blir en fabelaktig aften med program, rikelig kakebord og en blanding av kjente og nye ansikter. Her er det bare å dra med seg naboen, alle er velkomne, men vi trenger å vite antall, så det er påmelding til dz224@kirken.no innen 2. mai.

Uken avsluttes med visitasgudstjeneste i Helgerud kirke søndag 7. mai kl 11, med to kor, kirkekaffe og visitasforedrag etter gudstjenesten.

Velkommen til en innholdsrik og givende uke for menighetene våre!

Tilbake